sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Quill Orange and Mallard





Sinisorsan siiven sulat (Duck Quills) ovat yksi parhaita siipimateriaaleja uppo- ja pintaperhoihin. Kokonaisista siivistä löytyy myös sinihohtoiset materiaalit Butcher -perhoihin ja valkokärkiset kärkiosat Heckham Peckham -perhoihin. Sisäpuolen valkoiset sulat ovat puolestaan perinteinen materiaali Royal Coachmaniin ja moniin muihin valkosiipisiin.

Siipien harmaat peitinhöyhenet jäävät helposti käyttämättä. Aloin sitomaan joitain Yorkshire spider -perhoja joissa vanhat perinteiset ohjeet luettelevat lintulajin jos toisenkin, joista huomattava osa on arvokkaimmillaan pitäessään hupenevia populaatioitaan yllä. Sorsauroksen siivistä löytyy hyvät korvikkeet erilaisille harmaille häkilöille.



Osa Yorkshire uppoperhoista oli siivellisiä, ja yksi osa perinnettä oli sitoa siivelliset hyvin vastaaviksi, kuin varsinaiset spideritkin, pitkät häkilät ja siipikin hieman normaalia pidempi. Harmaille pikkuperhoille rasioissa on aina tilaa, ja niinpä aloin yhdistelemään muutamia eri traditioita perhoksi, joka voisi sopia minun kalastuksiini. Vähäsen oranssia, elävä häkilä ja muuten pääosin harmaata sävyä. Tein siiven ja häkilän samasta materiaalista, siipeen kaistaleet hieman isommasta peitinhöyhenestä  ja häkilä pienemmästä.

Pään ja siiven kiinnityksen tein Blakersin ja Todd:in esittelemistä kirjoista lainatulla taittotekniikalla, jolla aiemmin blind eye koukuissa ilmeisesti osaltaan pyrittiin varmistamaan, ettei pää pääse leviämään ja purkautumaan gutille. Siipimateriaali sidotaan ensin koukulle osoittamaan eteenpäin, ja lopuksi siipi taitetaan taakse ja muutamalla häkilän eteen tehdyllä kierroksella sidotaan siipi oikeaan asentoon. Tällä tavalla sidotussa perhossa osa siipimateriaalin tyvestä jää näkyviin ja tekee - katsojasta riippuen - päästä elävämmän näköisen tai rumemman.

Quill Orange and Mallard (MP)


Koukku: 16 - 8 uppoperhokoukku
Lanka: Valkoinen
Siipi: Harmaat kaistaleet sorsan siiven peitinsulasta
Hela: Litteä kulta tai hopea
Runko: 3/4 riikinkukon silmähöyhenen siikasen ruoti (quill) ja 1/4 oranssi dubbing (villa)
Häkilä: Sorsan siiven peitinhöyhen, kiinnitetään kärjestään ja kierretään 1 - 2 kierrosta
Pää: Siipi taitetaan taakse ja muutamalla lankakierroksella kiinnitetään paikoilleen. Koko pää/sidoskohta lakataan kirkkaalla lakalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti