maanantai 6. maaliskuuta 2017

Muddler Minnow





Perhoklassikko Muddler Minnow on Don Gapen 1935 Nipigon joen varrella USA:n Ontariossa kehittämä tehopakkaus. Perhon perinteisessä versiossa oli suurehko ja aika tuuhea
peurankarvapää, joka erosi standardinomaisista nykysidoksista. Ehkä siksi, että perho syntyi reissussa: "...Don Gaben first tied this fly in his camp beside the Nipigon River..." (I.Whitelaw). Perhosta tuli suosittu ympäri perhostelevaa maailmaa, ja se on yksi oman postimerkinkin tienanneista perhoista.

Siipimateriaaliksi sopii tavallisen kalkkunan (esimerkiksi myyntinimellä Ozark turkey) kuviollinen siipisulka.



Perhon pään muoto vaihtelee, toisinaan kuin postimerkin kuvan sidoksessa ihan reilusti pallon mallisesta solakkaan kalanpäähän ja melkein popperimaiseen mutta lyhyeen lieriöön .

Muddler Minnow on monipuolinen perho, se toimii pikkukalajäljitelmänä, mutta myös muiden muassa kelluvana heinäsirkkana tai isompana caddiksena. 

Yllä olevan kuvan sidoksissa lainasin pään muodon Afrikan taimenperhosta Muddler (Minnow) Catletitsta, joka jäljittelee pieniä virtavesissä eläviä monnikaloja. Catlet -versio sidotaan toisinaan hyvin solakaksi, pelkällä oravasiivellä ja pitkällä ja kapealla päällä.


Dan Bailey's fly shop -sitomon mainos perhouutukaisesta 


Muddler Minnow: 


Koukku 2 -10 streamer, 
Sidontalanka: Keltainen 
Pyrstöksi kirjavaa kalkkunansulkaa, 
Runko leveä kulta  
Kierre: kultalanka tai soikea tinseli 
Siipi: alla oravaa ja päälle kirjavaa kalkkunaa 
Pää: peurankarvaa.



***

Lisää perhoja löydät blogin perhohakemistosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti