lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kuumaliimamurkut





Kuumaliima on yleensä kelluvaa ja kohtalaisen helposti ja myös nopeasti muotoiltavaa materiaalia, jonka kuivumista ei tarvitse kauaa odotella. Kelluvuus ei ole foamin luokkaa, mutta auttavaa kuitenkin, häkilöitynä murkku pysyy kohtuudella veden pinnalla. Tosin, murkkusidokset kelpaavat kaloille usein uponneinakin.

Näihin murkkuihin ideat on Perhokalastajat.net -palstan "vaihtoehtoiset perhomateriaalit" -kisasta nimimerkin "zag" kisaperhosta sekä Tom Sutcliffen sivustolla näkemästäni läpikuultavasta muurahaissidoksesta.




Valmistaminen on aika yksinkertaista. Sulata koukun (koko 16 - 12) varrelle kaksi pisaraa kuumaliimaa, taakse hieman isompi kuin eteen ja niiden väliin selvä rako. Muodolla ei tässä vaiheessa ole juurikaan väliä. Penkin rotaatiota hyödyntäen (tai vaikka pihiten kärjessä) lämmitä liimaa varoavsti  vähän kauempaa sytkärin liekillä, jolloin liima sulaa ja pyöristyy pisaramaiseksi. Koukkua pyörittelemällä liimapisaran saa asettumaan oikeaan kohtaan koukulla.Tee saman tien useampia runkoja.




Sitten vain lyhytsiikasisesta pintaperhohäkilästä jalat, eli muutama kierros häkilää etu- ja takaruumiin väliin ja lentomuurahaisiin siiviksi pari häkilän kärkeä.





Kuumaliimaa myydään monissa eri väreissä, joten punamustia tai minkävärisiä vain murkkuja voi samalla syteemillä kehitellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti