perjantai 3. maaliskuuta 2017

DDD





Etelä-afrikkalainen DDD – Duckworth’s Dargle Delight -perho mainitaan jopa ”parhaaksi tai ainakin kalastetuimmaksi pintaperhoksi Etelä-Afrikassa”, joka toimii missä, milloin ja millaisissa olosuhteissa tahansa. Sillä on kalastettu varsin laajasti eri kalalajeja Tilapioista Bassiin, Yellowfishiin ja taimeniin jne.  Perhon kalastavuudesta kertonee jotain sekin, ettei esimerkiksi Hansford-Steelen Afrikan perhokalastusoppaassa mainita yhtäkään muuta perhoa yhtä monessa yhteydessä. 

Perhon kehittäjää Tom Sutcliffe:ä ei voi sivuuttaa Etelä-Afrikan perhokalastuksesta puhuttaessa. Sen lisäksi, että hän on julkaissut kuusi perhokalastuskirjaa, hän maalaa perhokalastus ja kala-aiheisia akvarelleja ja muuta taidetta, ollut yksi Natal Fly Fishers Club:in yksi perustajista, sekä kaikkinensa vahvasti vaikuttanut perhokalastukseen maassa.



DDD perho on saanut  nimensä perhosteluaan aloittelevan Mr.Duckworth:in mukaan, joka oli vuonna 1976 kalastamassa perhon kehittäjän ja muutamien muiden kanssa pienellä lammella Darglen alueella KwaZulu-Natalin provinssissa. Sutcliffe antoi hänelle suurehkon antilooppirunkoisen perhon, joka jäljitteli koppakuoriaista ja ohjeisti antamaan perhon kellua ja tehdä vastaveto, jos perho katoaa näkyvistä.  Duckworth sai elämänsä ensimmäisen taimenen ja useamman sen peräänkin uudella perholla ja sen jälkeen hän käytti sitä nonstoppina useamman vuoden ajan hyvin tuloksin, ja perho sai nimensä.


 
Perhon alkuperäinen pyrstö-, runko- ja ilmeisesti häkilämateriaalikin oli antilooppia (kalliohyppijä, klipspringer)

DDD
Koukku: 12 – 16, pitkävartinen 1 xl (usein kuitenkin myös 6 - 12)

Lanka: musta
Pyrstö; Pieni nippu peurankarvaa
Runko: eteenpäin reilusti paksuneva peurankarvarunko, leikataan alta tasaiseksi. (Perhoa on sidottu myös keinokuiturungolla)
Häkilä: Inkivääri tai ruskea kukko tai peurankarvan kärjet häkilänä sivuille ja ylös, ei alapuolelle.






Lähteet:
Bill Hansford-Steele: African Fly-Fishing Handbook, Southern Book Publisher Ltd, Durban 1997 
Durban Fly Tyers kotisivut, DDD
FishTheFly - sivusto, DDD 
Natal Fly Fishers Club - http://www.nffc.co.za/the-club
Tom Sutcliffe -  http://www.tomsutcliffe.co.za/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti