keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kenya Bug



Yksi yleisemmin tunnetuista Afrikan perhoista ”Kenya Bug” on niitä harvoja perhoja, jonka alkuperä viittaa selvästi Itä-Afrikkaan. Valtaosa Afrikan perhoista on Etelä-Afrikkalaista alkuperää, onhan perhokalastus saanut siellä muutenkin erityisen vahvan sijan. Varsin pitkään perhokalastusta in Itä-Afrikankin maissa harjoitettu. Taimen, kirjolohi ja puronieriä istutettiin lajista riippuen 1930 - 1950 luvuilla paikallisten kaljoen jatkoksi. Kenya Bug tulee nimensä mukaisesti Kenian taimenpuroilta, mutta toimiva perho se on muuallakin. 




Paksurunkoinen perho jäljittelee hyvin sudenkorennon toukkaa. Sudenkorennon elämä keskittyy veteen. Toukka saattaa elää vedessä useamman vuodenkin, ennen kuin se kuoriutuu aikuiseksi ja varsin lyhytikäiseksi sudenkorennoksi. Sudenkorentojen toukat ovat kalojen tärkeää ravintoa etenkin Afrikassa, jossa korentojen määrä on toisinaan häkellyttävän runsas. Afrikan perhoissa sudenkorennon toukilla onkin vahva sija.





Perhosta tunnetaan ainakin kaksi versiota, musta- ja sinipyrstöinen perho, josta jälkimmäisessä on sinistä helmikanaa. En ole pystynyt varmistamaan, tarkoittaako sininen tässä alunperin Itä-Afrikassa tavattavan viiruhelmikanan luonnostaan sinistä höyhentä vai värjättyä ns. tavallista helmikanaa.





Kenya Bug:

Koukku: 12 -8
Lanka: Musta
Pyrstö: Musta kukko / kana (toisinaan sininen helmikana)
Runko: Musta villa, reilusti eteenpäin paksuneva, alle painotus tarpeen mukaan
Kierre: Ohut soikea hopea
Häkilä: Musta kukko tai kana (toisinaan myös sininen helmikana)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti