torstai 23. helmikuuta 2017

Montreal


Montreal - "standardinomainen ja suosittu Amerikalainen uppoperho, joka on niittänyt mainetta eri puolilla mannerta. Taimenten ohella Montreal on kelvannut myös bassille." -kertoo Taff Price tästä suositusta perhosta kirjassaan "Fly Patterns, an International Guide". Perho sijoitetaan perinteisesti järviperhoihin.

Mary Orvis Marburyn kirjassa "Favorite Flies and their histories" kerrotaan Montrealin olevan yksi taustaltaan keskustelluimmista perhoista mutta samalla se on kerännyt paljon meriittiä ympäri Amerikkaa. Kirjassa on otteita ueammasta kirjeestä, jossa kirjoittajat kertovat perhon alkuperästä omat versionsa ja myös "sadoista taimenista" joita perho on antanut. Marburyn kirjassa perhosta on hieman erilanen versio, jossa pyrstö on punaista villaa ja häkilä mitä todennäköisimmin ruskea, ei claret. Marbury kertoo Montreal ja Old Montreal perhojen osittain sekoittuneen perhoniminä, mutta  Old Montrealin tarkoittavan useammin harmaasiipistä, myös nimellä "Gray Montreal" kulkevaa perhoa.


Montreal (Taff Pricen mukaan)

Koukku: 8-12
Lanka: musta
Pyrstö: punaista kukkoa
Runko: claret silkki
Kierre: litteä kulta
Häkilä: Claret kukko tai kana
Siipi: ruskeankirjavaa kanaa, suuremmissa -kalkkunaa. 




Sidoin omiin versioihini siiven etupuolelle pehmeän häkilän ja lisäsin kultalangasta helan. Kuvassa on ylärivillä alkuperäistä vastaavat sidos ja piirroskuva ohjeen mukaisesta perhosta. 


Lähteet:

 Mary Orvis Marbury: Favourite Flies and their Histories, Skyhorse Publishing Inc., New Yourk 2013 (ilmestyi alunp. 1892)
Taff Price: Fly Patterns, an International Guide, Blandford, London 1997

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti