perjantai 29. toukokuuta 2015

Laatikko



Vuosia sitten asuin paikkakunnalla, jonka alueella oli satoja hyviä kalapaikkoja. Työni puolesta kävin laajan kunnan eri kylillä ja usein paluumatkoilla pysähdyin kalastamaan jollekin kohdalle osuvista paikoista. Haaveilin silloin jossain vanhassa kalakirjassa näkemästäni monikerroksisesta puisesta rasiasta, jossa perhot ja välineet olisivat olleet autossa aina käyttövalmiina.

Lopulta Tansaniassa haave tuli toteutettua. Tuttu puuseppä tuli taas portille kysymään, eikö meillä olisi hänelle mitään työtä tarjolla. Muistin rasian ja piirtelin sen paperille ja kerroin miten sen oli ajatus toimia. Mies lähti rasiaa toteuttamaan. Rasia tuli valmiiksi. Aloin suunnitella sen sisustusta, mutta samalla hiipi mieleen epäilys. Jaksaisinkohan oikeasti kantaa  sen jonnekin kalapaikkaan? Kulmikas painava rasia. Reput ja perholiivit oli jo keksitty. No haave oli joka tapauksessa toteutettu.

Sidontapöydän laatikossa oli koukkurasiat ja pussit komeassa sekasotkussa. Siispä sahailemaan rasian kylki auki, pienet rimat kannattimiksi ja kömpelöstä perhorasiasta kuoriutui apua koukkukaaokseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti