maanantai 21. lokakuuta 2013

African Fly-fishing Handbook (Bill Hansford-Steele)

"Afrikka on yksi yksi jännittävimmistä ja mielenkiintoisimmista alueista perhokalastukselle" -lukee Afrikan perhokalastajan käsikirjan takakannessa. Uskon väitteen todeksi. Kaikkea on tarjolla pienistä vuoristojen taimenpuroista trooppisiin jokiin ja järviin ja valkoisilta hiekka- ja mangroverannoilta aina syvän meren kalastukseen saakka. Tiikerikala, Yellowfish, Monni, Niilinahven, Bass, Tilapia, Kingfish, Barracuda, ja niin edelleen, lukematon määrä eri kalalajeja, joista monien nimetkin jo saavat kalamiesten veret virtaamaan. Kalastusmatkailua ja siitä tulevia tuloja Afrikassa voisi olla paljon enemmänkin ainakin vesistöjen ja kalalajien puolesta. Valitettavasti osa vesistöistä on päässyt saastumaan ja osa sijaitsee poliittisesti rauhattomilla alueilla, eivätkä siten kiinnosta kalastajia. Mutta paljon on myös matkailijoiden tavoitettavissa olevia todella erikoisiakin kalastuskohteita, jos vain tietää mistä etsiä.
Bill Hansford-Steelen perhokalastusopas Afrikkaan vuodelta 1997 on ensimmäinen kirja lajissaan. Kirja on mielenkiintoista luettavaa. Kirjan alkuosassa on pieni katsaus välineisiin ja yleensä perhokalastuksen tekniikkaan, joiden avulla vasta-alkajakin päässee vauhtiin. Huomattava osa kirjan sivuista muodostavat todellisen tietopaukun Afrikan kalalajeihin, niiden ravintoon havaintokuvineen, kalastuksessa käytettäviin erityisiin metodeihin ja perhoihin resepteineen. Kirjassa on esitelty myös maittain joitain parhaita perhokalastuspaikkoja. Kirjassa on kahdeksan värkuvasivua kirjan esittelemistä perhoista. Kirjassa on tarvittavat varoitukset ja ohjeet turvalliseen kalastamiseen, niin hippojen ja krokotiilien kuin malarian ja bilhardsiankin välttämiseksi.



Kirja on hyvä hankinta kenelle tahansa, jonka kalareissut voivat suuntautua Afrikan mantereelle tai rannikoille. Kirja muodostaa yhdessä saman kirjoittajan tuoreemman Fishing Flies for Africa –kirjan kanssa ehdottoman hyvän parin kaikille Afrikan perhokalastajille ja perhonsitojille.


Kuten kirja muistuttaa: "some waters are not suitable for wading..".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti