perjantai 29. marraskuuta 2019

Cock Pheasant and Yellow


Sidoin nämä uppoperhot yhden myöhäisen illan inspiraation pohjalta päivänkorentojäljitelmäksi (esim. ephemera vulgata). Olin saanut eräältä tuttavaperheeltä upeita urosfasaanin sulkia ja höyheniä heillä ateriaksi päätyneestä linnusta ja niiden pohjalta lähdin perhoa kehittämään.

 Cock Pheasant and Orange. 
Tässä pyrstökin on samaa urosfasaania, 
sen kellertävää peitinhöyhentä


Perho noudattelee perinteisen uppoperhon muotoa ja onkin vaikeaa sanoa, onko tässä mitään uutta. Sehän on kuin muunnos Invictasta tai olisi vähän kuin Kalkkisten vaalea ilman runkohäkilää. Ehkä perhon vihreät posket, joilla halusin mallintaa päivänkorennon tummaa ja osin metallinhohtoista rintakehää ovat uutta lisäystä tällaiseen pikkuperhoon (#10). Perinteisillä uppoperhoilla on yhä paikkansa kalastuksessa, ne antavat hyvin kalaa ja niiden sitominen on mukavaa ajankulua.




Perinteiseen tapaan, samoin kuin on Teal and Red, Teal and Green ja niin edelleen, sidon tästä cock Pheasant -perhosta värisarjaa, kelta-, puna-, musta, harmaa ja vihreärunkoiset versiot sekä yksi suosikkisävyjäni syyskalastukseen jossa runkona on FL-violetti keinosilkki.

Jotta perhon olisi vielä enemmän nimensä mukainen, pyrstön voi korvata urosfasaanin peitinhöyhenen kellertävillä siikasilla.

Cock Pheasant and Yellow
(M.Pyhtilä)




Koukku: nro 10 uppoperhokoukku
Lanka: Ruskea Uni 8/0
Pyrstö: Kultafasaanin töyhtö tai urosfasaanin kellertävän peitinhöyhenen siikasia
Kierre: Ohut/medium soikea kulta
Runko: Kullankeltainen silkki
Häkilä: Furnace/Greenwell kana
Siipi: Urosfasaanin ruskeakuvioista sulkaa pyrstön laidalta
Posket: Urosfasaanin vihreänhohtoinen pikkuhöyhen
Pää: Ruskea.

Rungon väriä voi muutella tarpeen mukaan.

Cock Pheasant and Light Olive
 
 
 

***

Lisää perhoja löydät blogin perhohakemistosta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti