Joitain vuosia sitten Tansaniassa kaupunkimme kauppojen valikoimat olivat etenkin joulua valmistelevalle suomalaiselle vielä vähän vaatimattomat. Sitä hienommalta tuntui, kun Keniassa piipahtaneet tuttavamme toivat lahjaksi norjalaisen lohifileen. Siitä taisi syntyä ensimmäinen lohiruoka sitten pitkään aikaan, ja ainakin meidän ensimmäinen lohiruoka Tansaniassa.
Otin fileestä nahan talteen. liuotin siitä rasvat ja kuivasin huolella, kun ajattelin ajattelin, että väsäisin siitä vaapun tai vaikka kirjan selkämyksen. Kesäreissua
Suomeen lähestyi ja olin sitomassa pohjoisen ahvenille perhoja. Tuli mieleen kokeilla, soveltuisiko sidontalaatikossa lojuva kuivattu kalannahka perhoihin.
Perhoista ei tullut erityisen kauniita, mutta vaikuttivat toimivilta. Liekö nahassa sitten vielä kalanhajua jäljellä vai miksi, mutta ne osoittautuivat todella ottaviksi perhoiksi mustan puron ja lammen isommillekin ahvenille.
Lohennahkanymfi:
Koukku: nro 12 kaareva pitkävartinen nymfikoukku (Daiichi 1270 ja vastaavat)
Pyrstö: kullankimalteinen keinokuitulanka
Painotus: Etuosaan muutama kierros tungsten lankaa
Runko ja selkä: Kapea suikale lohennahkaa
Kierre:Ohut kuparilanka
Etuosa: Dupattuna samaa kuin pyrstö
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti